Therapie, is het zó erg???

Therapie

“Vroeger dacht ik dat er wel flink wat mis met me moest zijn, voordat ik naar een therapeut zou gaan. Daar zijn mijn gedachten nu wel wat genuanceerder over.”

Als therapeut zijn er net wat meer lagen in het bewustzijn waar ik naar kan kijken, dan dat ik bijvoorbeeld alleen zou coachen. Het grote verschil tussen coachen en therapie is dat coachen (even zwart-wit gezegd) gaat over iets in het hier en nu wat niet werkt of nog niet werkt. Je wordt geholpen deze met kritische vragen en technieken die het brein omleidt naar iets wat wel werkt en waar je in de toekomst weer profijt van hebt, jouw ‘probleem’ is opgelost. Prachtig!

Therapie kijkt naar een breder perspectief, die gaat opzoek naar de kern van het probleem wat meestal een oorzaak in het verleden heeft. Niet dat coaches dat niet doen, maar met therapie ga je gewoon wat dieper op meerdere lagen kijken waar het vastzit in jezelf. En soms kan dat complex zijn in die lagen. Het is ook niet voor niets dat mijn opleiding 4 jaar heeft geduurd. 😉

Betekent het automatisch dat je er slechter aan toe bent als je een therapeut inschakelt?

Nee, zeker niet! Vaak is de kern of de oorzaak van dat je je niet lekker in je vel voelt zitten, dat dingen niet lukken zoals jij ze wilt, je je zwaar en somber en vermoeid kan voelen, wat verder in je onderbewuste verstopt geraakt, dat je er zelf geen r##t van snapt, waarom het je nu niet lukt om het beter te krijgen!!!

Met een aantal therapeutische sessies krijg je inzicht in wat er diep van binnen vast zit en jou belemmert het leven te leiden zoals jij het wilt. Bovendien haal je jouw pure kern naar boven die precies weet wat je wel wilt, wat je niet wilt, hoe het leven eruit ziet waar je gelukkig van wordt en wat je daarvoor nodig hebt. Het mes snijdt aan 2 kanten; je ruimt je belemmeringen op en staat je vrouwtje in een wereld die maar door raast. Gewoon ontspannen, vrolijk, gedreven, gelukkig en vol energie!

De keuze is aan jou!

Meteen een afspraak maken?

 

Klik hier om meer te weten over therapie en de tarieven

Therapeutische sessies kunnen deels/geheel vergoed worden door jouw aanvullende verzekering,

check dit vooraf bij jouw verzekeringsmaatschappij. Ik ben aangesloten bij VBAG en RBCZ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *