Perspectief

Filosofie, missie, visie en een beetje wetenschap

 

 

Al meer dan 15 jaar houd ik me bezig met de menselijke psyche en hoe deze werkt in de tijd waarin we leven, de uitdagingen en ontwikkelingen die we tegenkomen.

Het leek immens complex tot ik opzoek ging naar de samenhang en waarin de overlap te vinden was. Vooral het stuk eenvoud, wat zien we over het hoofd? Mijn inspiratie is de natuur, die ‘doet’ het ook gewoon een soort van vanzelf, dus waarom maken wij intelligente wezens er dan steeds zoveel ingewikkelds van?

Na eerst veel boeken te hebben gelezen, heb ik psychodynamica gestudeerd, vervolgens kwam ik op het pad van de kwantumfysica en reality creation (met o.a. de wet van de aantrekking), waarmee ik veel zweverige dingen leerde plaatsen. De moderne wetenschap, de kwantumfysica kan zoveel onderbouwen en ik vermoed dat er de komende jaren nog veel meer duidelijk én maatschappelijk geaccepteerd zal worden.

In de tijd waarin we nu leven op deze aarde, werden nog meer paradoxen zichtbaar van ons denken in de ‘beperking’ van de 5 zintuigen. Zo vielen de kwartjes en kwam de eenvoud weer terug die ik graag wil delen. Het brengt me veel meer veerkracht, geluk, een dagelijkse glimlach, eenvoud, vastberadenheid, rust en plezier, door de perceptie van energie naar het leven te kijken en het ook zo te beleven.

Dat er meer tussen hemel en aarde is, is wel duidelijk. Hoe werkt en hoe zit dat dan?

Door mijn studie voor psychodynamisch therapeut, maakte ik kennis met hoe het ongeziene merkbaar wordt in gedachten en gevoelens. Hoe het kan belemmeren en juist motiveren, wanneer onjuistheden worden weggehaald. Zelf ging ik daarin iets verder, omdat ik merkte tijdens de lessen met het onderbewuste merkte dat er een andere stroom in mij aanwezig was. Licht, blij, vreugdevol, wat me energie geeft en een soort van zin aan mijn bestaan geeft. Mijn ziel, mijn authentieke ik, mijn zelf, mijn essentie, mijn wezen, wat het ook mag heten.

Zo fascinerend dat ik besloot dit verder uit te diepen in mijn scriptie.

Mijn triggerpunt was dat mensen mij zweverig begonnen te noemen, terwijl voor mij dat deel in mijzelf het enige was wat gewoon duidelijk was, helder, ongecompliceerd, niet zoveel regels en wetten nodig heeft en vooral de fijne energie ervan heerlijk was. Met het oergevoel in ons ‘erbij te willen horen’ werd dat eigenlijk een beetje een strijd en won het gevoel erbij te willen horen steeds het podium. 

Tot ik steeds meer informatie vanuit de wetenschap ontdekte in de kwantumfysica. Waarin een energie als essentie die harmoniseert, een natuurlijke intelligentie bezit en een onuitputtelijke bron van energie is, als basis wordt gezien. (Klik hier om meer te lezen) Het gaf mij het bekende gevoel: Ja zie je wel! Het is niet iets zweverigs of bovennatuurlijks, het is wie wij ten diepste als basis zijn!!!

 

Tja en toen was de geest uit de fles…😜

Mijn doel is niet om de ziel, de essentie, de bron of hoe je het maar noemen wilt, wetenschappelijk te bepalen of exact te omschrijven, ik denk dat dit meer omvat dan dat we nu kunnen begrijpen. Toch zou het een gemiste kans zijn als we niet van de energie en wijsheid ervan gebruik zouden maken, ter wijl die er gewoon is. Zeker in tijden als waar we nu in leven, omdat het ons helpt de juiste keuzes voor onszelf te maken, helderheid, eenvoud en een natuurlijke flow biedt. Omdat deze energie die we gewoon kunnen ervaren een deel is van de universele intelligentie die alles omvat, zoals aangetoond in de wetenschap.

De energie is één geheel, wat je kunt het zien als een energieveld, waarin alles bestaat en met elkaar verbonden is. In de moderne wetenschap, de kwantumfysica, is dit energieveld de basis waarin alle fenomenen gebeuren. Door te kijken naar de fenomenen en deze te onderzoeken, heeft men geconcludeerd dat dit kwantumveld een intelligentie bevat. Het werkt als een soort cloud, waarin alle informatie die er is, is opgeslagen. Zowel historie als toekomstige mogelijkheden, jij en ik, de huizen waar we in wonen, de natuur die ons omgeeft en ook de gedachten en gevoelens die wij ervaren. Alles wat er is, zichtbaar en onzichtbaar.

De oorspronkelijke, natuurlijke aard van dit veld is harmonie. Het veld beweegt zich altijd weer naar deze harmonie, wanneer deze verstoord raakt. De kalmte na de storm, de bladeren die rotten op de grond en zich omzetten in vruchtbare bodem, de circle of life.

 

De documentaire ‘The Code’ geeft de wiskundige benadering van dit veld. Hoe het opgebouwd is, vanuit energie, die wiskundig uit te leggen en berekenen is. De Fibonaccicode is daar een voorbeeld van. Dit is een wiskundige berekening van natuurlijke groei, wat je in de natuur terug kunt zien. (Zie afbeelding)

 

Het veld is groter dan wij kunnen bevatten en ik denk dat je een lifetime kunt besteden aan dit vraagstuk en het dan nog niet allemaal weet. Maar wat ik wel weet is dat we in kunnen tunen op de harmonie van het veld en deze energie kunnen gebruiken. (Lees hier meer…) Als een extra flow over onze gevoelens en gedachten, over ons wereldbeeld en hoe we keuzes maken, die het verschil kan maken. Meer energie, meer plezier, meer eenvoud, meer harmonie, meer mogelijkheden, meer voldoening, meer vervulling, meer creativiteit, meer liefde, meer vreugde, oneindig.

Hoe zou de wereld en maatschappij dan kunnen worden?

Ik zie het wel voor me en ik voel dat het kan.

Doe je met me mee? ❤️💫

 

Hieronder kun je je aanmelden om de gratis download te ontvangen van een oefening die je kunt doen

die je meteen meer energie geeft en tevens met het veld verbindt.

Training | Persoonlijke trajecten | Energiemanagement | Veerkracht | Realiteit creatie
Persoonlijk leiderschap | Psychodynamische therapie | Quantum-empowerment | krachtig zijn, zonder forceren