Over mij

Liesbeth van Arendonk

 

Liesbeth van Arendonk – van der Vliet

Psychodynamisch therapeut & Quantum-empowerment Trainer gericht op de ontwikkeling van je authentieke zelf en Genius-zone

Geboren in 1980

Getrouwd met Wilbert

Moeder van Simon (2005), Benjamin (2006) en Madelon (2008)

Gediplomeerd psychodynamisch therapeut en coach

Creatief, intuïtief, verbinden, onderzoeken, plezier maken en genieten. Dat zijn een aantal woorden die wie ik ben goed omschrijven.

Toen onze kinderen klein waren, raakte ik geïnteresseerd in de psyche van de mens en uiteraard die van mezelf. Voor mijn gevoel gebeurden er zoveel kromme dingen in het leven, met en tussen mensen. Ik wilde leren begrijpen wat er gebeurt, hoe dingen werken om zelf ook een beter mens te zijn. Want hoe ik me soms ook van een andere planeet voelde komen, toch had ik altijd zo'n diep besef dat we het hier veel leuker en makkelijker kunnen maken op deze aarde.

Na de HAVO, het Cibap (etaleren en vormgeven) en wat jaren werkervaring ben ik mijn studie begonnen aan de Academie voor Psychodynamica. Vervolgens heb ik nog zelfstudie en bijscholing gedaan in Kwantumfysica, neuropsychologie, reality creation en de wet van aantrekking.

Sinds mijn puberteit ontwikkelde zich de aandoening lipoedeem, waarbij vet zich ophoopt onder mijn huid. Bij mij concentreert zich dit met name op mijn billen en benen. Het was vaak een gedoe om leuke kleding te kopen, omdat mijn bovenlichaam slanker was dan mijn onderlichaam wat soms wel 2 tot 3 kledingmaten van elkaar verschilde. Pas rond de zwangerschappen van onze kinderen had ik er zoveel last van dat ik veel pijn had en kreeg ik steunkousen en wekelijkse lymfdrainage voorgeschreven. Ik voelde me zo gevangen in mezelf dat ik opzoek was gegaan om me beter in mijn vel te voelen zitten. Ik wilde die kousen niet, met 3 kleine kinderen elke week oppas zoeken of met z'n vieren op de fiets om 7 kilometer verderop naar een therapeut te gaan die vergoed werd….No way!!!

Met vallen en opstaan, maar zonder steunkousen en wekelijkse drainage, ontdekte ik manieren om de ellende zoveel mogelijk te beperken en toch het leven te leiden wat ik wil. De geest/ziel is krachtiger dan de omstandigheden. Vrijwel alles pas ik eerst zelf toe om te kijken of iets werkt ja of nee. Daarin ben ik vooral opzoek naar de eenvoud.

De natuur is mijn grote inspiratiebron. Alles groeit en bloeit vanzelf en die moeiteloze energie zouden wij ook meer moeten gebruiken vind ik. Zo is het onderzoeken en avontuur van hoe die eenvoud te benaderen een vast element in mijn leven om zo het onderste uit mijn kan te halen en ontzettend te mogen genieten van de mooie dingen in het leven en veerkrachtig te zijn als het even anders loopt.

Ik ben gediplomeerd psychodynamisch therapeut en ben in het bezit van het certificaat SHO Registeropleiding Psychosociale Basiskennis. Daarnaast aangesloten bij beroepsvereniging VBAG en koepelorganisatie RBCZ.

Training | Persoonlijke trajecten | Energiemanagement | Veerkracht | Realiteit creatie
Persoonlijk leiderschap | Psychodynamische therapie | Quantum-empowerment | krachtig zijn, zonder forceren