Hoe om te gaan met conflict

Hoe Fizzz je nou, terwijl er een conflict is in jouw persoonlijke situatie? Soms of misschien wel regelmatig, ervaar je iets vervelends. Een situatie waarin er in een relatie (in welke vorm dan ook) een conflict is ontstaan. Meestal gieren de gevoelens door je lijf en draait je hoofd overuren. Niet echt te ideale situatie om te bruisen van het leven. Tenminste….dat zou je verwachten…

De essentie in ieder mens, de ziel, en gekleurd door de blauwdruk. Dat is juist zo mooi, omdat op het level van je ziel niet het gedrag, de mening, de gevoelens met elkaar overeenkomen wat voor verbinding zorgt, maar het energieveld waaruit we in essentie bestaan. Dit is de verbinding waar we altijd met elkaar verbonden zijn en het juist de bedoeling is onze unieke persoonlijke samenstelling naar buiten te brengen. 

Wanneer je deze verbinding snapt, begrijpt, ervaart dan is een mening van jezelf of een ander maar een mening. Het is een hulpmiddel om voor jezelf te bepalen waar je staat t.o.v. de ander of de situatie. Het is totaal niet belangrijk voor jou om de mening van een ander voor jezelf als iets van waarheid uit op te nemen wat niks bijdraagt aan wie je bent of jouw welzijn. 

Al jouw eigen meningen is persoonlijk voor jezelf, waaruit je kunt bepalen waar je staat of zou willen staan ten opzichte van de buitenwereld. Wat vanuit anderen komt, is dan ook niet iets om automatisch naar binnen te laten komen. 

Het is een ouderwetse gedachte dat een ander verantwoordelijk is voor jouw innerlijke vrede en uiteraard andersom ook 😉 . Het kan allicht helpen, maar de oorsprong ligt altijd in jou, dat is jouw Fizzz. Wie je in essentie bent is helemaal goed, prima en oké! Jij bepaalt of je dat laat verstoren of niet. Jij kunt jezelf in een staat van zijn brengen, door je Fizzz te voelen, zodat je buiten je kunt laten wat niet bijdraagt aan wie je bent. 

Daarvoor moet je weten wie je bent en in de essentie is dat vreugde, liefde, plezier, levenslust etc. 

Alles wat licht en prettig aanvoelt.

Alles wat afwijkt is aangeleerd gedrag:

  • Iets wat je vanuit je familie en opvoeding mee hebt gekregen.
  • Een gedachte (met het daarbij horende gevoel) die op een diep level, door bijvoorbeeld emotioneel trauma, is ontstaan en waarheid geworden is.
  • Een beeld wat je steeds weer ziet in de buitenwereld en bent gaan geloven dat dit de realiteit is, die keer op keer wordt bevestigd.

Dit is allemaal NIET de waarheid.

De waarheid van vreugde, liefde, etc was er al voordat je aan dit leven begon. 

 

De basisvraag die je je kunt stellen om te bepalen wie je dan echt bent, is:

Geloof je in een leven van overleven?

of

Geloof je in een leven wat bedoeld is om vreugde te ervaren, plezier te hebben, verbonden te zijn en vrijheid te ervaren?

 

Je hebt altijd, elk moment de kans om een keuze te maken. De keuze bepaalt jouw realiteit, hoe je die ervaart, hoe je ermee omgaat en wat je in je leven aantrekt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *