Ander level

“Een probleem kan niet opgelost worden op het level waarop het ontstaan is.” 

Albert Einstein

De wijze woorden van Einstein. Wijze woorden krijgen pas echt betekenis, wanneer je ze kunt omzetten in daden.

Meestal gaat daaraan vooraf een inzicht, want je kunt als een gek gaan ‘doen’, maar betekent dat dan ook dat het werkelijk de wijsheid is die je in praktijk brengt?

‘Ik denk dat ik het snap’, zo deed ik het vroeger. Dan ging ik het proberen en nog eens….en nog eens….en….uiteindelijk kwam ik wel vooruit, maar vaak met nog meer vraagtekens, dan dat ik begon. Van de ene uitdaging in de andere. Als er iets is wat ik heb geleerd (en dat leren houdt nooit op en gelukkig met steeds minder frustratie), dan is het dat er een natuurlijke orde is, die in wezen heel eenvoudig werkt.

Een inzicht ten volle begrijpen en de kennis en wijsheid ervan toepassen, ligt net op dat andere level, waar Einstein het over zou kunnen hebben. Ik kan het hem helaas niet meer navragen… Wanneer je ergens tegenaan loopt, wat niet werkt voor je, merk je als weerstand, negativiteit ofwel een probleem (of uitdaging voor de omdenkers onder ons). Precies hier kun je Fizzz fantastisch inzetten. Juist omdat dit de missende link is in dit hele gebeuren, de brug naar het andere level. Fizzz is namelijk harmonie, levenskracht, helderheid en overzicht. Door dus letterlijk uit de situatie te stappen en op het level van Fizzz te gaan staan, zitten of voor mijn part te liggen, breng je jezelf naar het level van de oplossing, want wanneer het probleem er niet meer is, dan ervaar je…

Yep, precies iets in de vorm van harmonie, levenskracht, helderheid en overzicht, Fizzz.

Is het probleem dan meteen weg?

Eigenlijk wel, want dan kun je zien dat jij je probleem doet, denkt, voelt en het zelf veroorzaakt door wat je doet, denkt en voelt. (Huh?!..zie je de vicieuze cirkel? ;-))

Om je even wat op weg te helpen naar het inzicht van deze hele kwestie; Op het level van Fizzz is er namelijk geen probleem, alleen maar nieuwe, andere mogelijkheden en dus een keuze moment om anders te doen, denken of voelen. Je zal merken dat jouw doen, denken of voelen een reactie is op wat er van buiten naar jou toekomt.

Is dat erg?

Nee, zeker niet. Het is juist heel leerzaam.

Kun je er wat aan doen?

Ja, zeker wel. Door eerst anders te kijken naar waar de oorzaak ligt. Daarvoor maken we weer even een uitstapje naar de kwantumfysica. In onderzoek kwamen de wetenschappers erachter dat bewustzijn het resultaat bepaalt. (Meer weten: De dubbele spleet theorie) Met andere woorden; jouw bewustzijn is de oorzaak van wat er buiten je gebeurt. Dit is tevens één van de wetmatigheden van de kwantumfysica en kwantummechanica, het gefocuste bewustzijn bepaalt het resultaat.

Een voorbeeld: Stel dat er in jouw onderbewustzijn (een deel van jouw totale bewustzijn) een diep geloof zit dat je de autoriteiten buiten jezelf moet volgen, want díé weten het en díé leiden jou naar de beste uitkomst. Dan zal je bewust en onbewust altijd naar dat idee, deze waarheid handelen. Hoe onlogisch de situatie ook wordt, de autoriteiten buiten je hebben gelijk dus daar ga je je naar gedragen, je gedachten passen zich aan en je gevoelens ook. Zolang er nog enige vorm van harmonie te bespeuren is in je zal het prima gaan. Op het moment wanneer het gaat wringen, worden de problemen zichtbaar. Dit uit zich in het niet meer begrijpen, disharmonie ervaren, pijn in je lichaam, ziekte, onbalans, etc. Vaak zijn we heel loyaal aan dit diepe geloof en zijn we ons er niet bewust van dat we hier zelf een aandeel in hebben, omdat we nog steeds op het zelfde level zitten. Namelijk vanuit de perceptie van dat je de autoriteiten buiten je moet volgen, omdat zij het weten en jou leiden. Het signaal in jouw lichaam is disharmonie, verwarring, pijn in je lichaam of zelfs ziekte. 

De oplossing is te zien dat de oorzaak niet de autoriteit buiten je is, maar dat jij de oorzaak bent door de verantwoordelijkheid buiten jezelf te leggen over wie jou nou leidt. 

Om weer even terug te komen bij de natuurwetten uit de kwantumfysica: Het bewustzijn bepaalt het resultaat in de buitenwereld, het bewustzijn is de oorzaak van wat er buiten je gebeurt. Dus wanneer je je bewustzijn op zielsniveau brengt, harmonie, eenheid, levenskracht, bruisen, is dat wat je uitstraalt naar het veld. Daar wil je zijn, dat wil je aantrekken. Zo brengt het veld je nieuwe ideeën, inzichten, helderheid en oplossingen die bij die frequentie horen. Jij bent de oorzaak van jouw geluk, door niet meer te reageren op wat er buiten je gebeurt, maar iets nieuws (een nieuw diep geloof) te creëren op het level van harmonie, waar het bruist van het leven, waar het al gelukt is.

Dat is wat je eraan kunt doen.

Dat is de kennis en wijsheid die je toe kunt leren passen.

Jezelf op een ander level brengen, inzicht te verkrijgen en nieuwe mogelijkheden aan te boren, andere keuzes te maken, kortom:

Fizzz!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *